Stavanger

Na začátku školního roku se konal poslední a pro mě nejúspěšnější závod Evropského poháru v tomto roce ve Stavangeru v Norsku.

Místní lezecká stěna nebyla moc převislá a nacházela se na zimním stadionu, takže tam byla strašná kosa. Obě kvalifikace jsme lezli v kolmici. První byla těžší, ale i tak jsem dolezla asi 3 kroky pod top. V klíčovém místě jsem si měla postavit nohu do protilehlé stěny, ale jelikož už jsem měla strašně nateklý, tak mě to ani nenapadlo. Po první kvaldě jsem byla průběžně osmá, takže to vypadalo nadějně jako postupová pozice do finále. Druhá kvalifikace byla po trochu horších chytech, ale míň tam natýkalo, takže bylo hodně topů. Topovala jsem jí i já, ale dost o fous, topovou presku jsem cvakla 2 sekundy před koncem časového limitu, takže to byl dost nervák. Ale do finále jsem postoupila, a to ze 7. místa.

Finále se lezlo druhý den ráno. Cesta opět nebyla úplně v převisu a docela se mi líbila. Nastoupila jsem do ní poměrně nervózní a asi to taky bylo vidět, protože jsem se zasekla v místě, kterého jsem se bála už od začátku. Nakonec jsem ho ale vyřešila a lezla dál až do kroku, kde jsem si zase nepostavila správnou nohu a spadla jsem. Celkově jsem skončila 6. A jsem s výsledkem spokojená, i když vím, že to finále jsem ještě mohla zalízt o trošku líp.

Projekt podporuje