CIBULKA, PRAHA, 20. 4. 2013

První závod letošního Českého poháru mládeže se dá zhodnotit celkem stručně – mohlo to být horší, ale na nějaké nadšené oslavy to určitě není. I když stěnu v Praze na Cibulce nemám ráda, během závodu jsem měla pocit, že by to konečně mohlo vyjít, ale bohužel to zase nedopadlo tak, jak bych ráda, a na svoje první vítězství v ČPM dál čekám. Tentokrát to ale bylo docela blízko a trochu mě to mrzí.

V první kvaldě jsem se zase nezbavila mojí tradiční vyplašenosti, takže to podle toho vypadalo. Cesta se ale nepovedla Verče Peltrámové, a tak jsem byla druhá za Katkou. Ve druhé kvaldě mi zase nedošlo, že se velká struktura boduje na různých místech víckrát, a tak přestože jsme na ní první tři vypadly v podstatě stejně, tak jsem byla druhá až třetí, tentokrát za Verčou, která jediná udržela oblý chyt a šla na další, z kterého ale spadla. V součtu obou kvalifikací to ale dohromady dalo postup do finále z třetího místa.

Ve finále jsem se cítila dobře, lezlo mi to bez natejkání, ale v kritickém místě jsem si to nepořešila, jak jsem měla a neudržela malý mizerný chyt. Katka i Verča, které lezly po mně, v cestě skončily na stejném místě, takže z toho zůstalo to třetí místo. Přitom, jak nám potom ve stejné finálovce ukázaly starší holky, přelézt se to místo dalo. No nic, zase se z toho vynasnažím poučit, za čtrnáct dní nenastupovat už taková vystreslá a třeba to bude lepší. :-)

Projekt podporuje