MČR Písek

MČR Písek - Tereza Svobodová. Foto: Monika Brkalová.

V sobotu 19.10 se v Písku uskutečnilo Mistrovství České republiky mládeže. Na závod přijelo mnoho lidí z celé České republiky, aby se poměřili na největším podniku pro mládež. V juniorkách závodily 4 závodnice, dvě z Brna a dvě z Prahy.

Naše první cesta byla v mírném převise, spíš takový kolmáč… Cesta se mi poměrně líbila, ale poté co jsem přelezla první klíčové místo přes oblinu, mi ujela ruka z malé lišty a se smíchem k sobě samé jsem se odporoučela k zemi. Druhá kvalifikační cesta byla v převise a při hraně. Dolezla jsem až pod takový dynamický skok, kde jsem ovšem nevymyslela tu správnou variantu k přelezu. Do finále jsem tak postupovala z druhého místa.

Poté jsem pomáhala mamce s výsledky a tak jsem ani neměla moc času sledovat ostatní závodníky. Finále pro starší kategorie se uzavíralo asi o půl čtvrté a zhruba o půl šesté jsme přišly na řadu my. Cesta by v pravé převislé části přes takový buben, nahoře s kolmým dolezem. Na konci bubnu se připlácávala hrana na které byly dosti špatně vypadající chyty. Proto jsem radši do druhého chytu šla obrácenou rukou a pak vyměnila, když jsem se ale začala zvedat do dalšího kroku, chyt mi ujel a tak skončil i můj finálový pokus. Po mě lezla Iva Vejmolová, která po kvalifikačních cestách postupovala z prvního místa a překvapivě spadla z naplácnutí druhého chytu za hranou, myslela jsem si, že jí tento krok už nebude dělat potíže, protože to byl krokově její styl… Takže jsem Ivu o krok zalezla a stala se tak mistryní v kat. juniorky pro rok 2013.

Také jsem tím uzavřela letošní mládežnickou sezónu, vzhledem k většímu počtu závodů, jsem se letos rozhodla české mládežnické závody omezit pouze na nominační závody a MČR. Jsem proto poměrně spokojená s bilancí 2 vítězství (Svitavy a Písek) a jedno druhé místo v Praze na Cibulce.

MČR Písek - Tereza Svobodová. Foto: Monika Brkalová.

Projekt podporuje