Evropský pohár mládeže v Edinburgu

Minulý víkend se konal závod Evropského poháru v Edinburghu, letos můj první zahraniční závod. Do Skotska jsme přiletěli ve čtvrtek, závody začínaly až v sobotu, a tak jsme pátek vyplnili odpočíváním a procházkou po městě. Paráda.

V sobotu jsme dorazili na stěnu, která je strašně obrovská, a podívali jsme se na kvalifikace. Naše kategorie lezla jednu ve velkém převise a druhou převážně v kolmici, jenom s převislejším začátkem a koncem. Tu kolmější cestu jsem lezla jako svou první, začátek byl po docela dobrých chytech, v kolmici byly už trochu těžší kroky, ale nebylo to pořád nic hrozného, akorát mi tam začalo natýkat a já jsem si neodpočinula a tak jsem spadla v kroku přes hranu, kde jsem si zapomněla dát patu.

Druhá kvalifikace byla po dobrých chytech s jedním těžkým krokem uprostřed cesty, ten jsem ale zvládla a dolezla jsem do předposledního chytu. Tam jsem nemohla cvaknout presku a cesta tím pro mě skončila. S tou druhou kvaldou jsem celkem spokojená, zase jsem ale neodpočívala tolik, kolik jsem měla.

V neděli bylo finále, po kterém jsme si mohli zkusit závodní cesty a to jak kvalifikace, tak i finále. Po rozmluvě s Tomášem jsem opět zkusila tu první kvalifikaci a dolezla jsem podstatně dál, tak to byla trochu škoda, nicméně poučení pro příště.

Projekt podporuje